31 Mayıs 2014 Cumartesi

KÖFTELİ POĞAÇA...

İlgiyle takip ettiğim KEYİFLİ SOFRA da görüp denediğim 3-2-1 poğaça tarifi. İç malzemesi peynir olarak verilmişti tarifte,ben kıymalı harc kullandım. Sevgili yeğenim yerken "içinde köfte var" dediği için adı köfteli poğaça olarak kaldı :)



     MALZEME LİSTESİ:
  • 3 Paket kabartma tozu
  • 2 Su bardağı yoğurt 
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 3 Çay kaşığı tuz
  • 4,5 Su bardağı un
     ÜZERİ İÇİN:
  • 1/2 Su bardağı galeta unu
     YAPILIŞI:
     Malzemelerin hepsini (galeta unu hariç) karıştırma kabına alıp karıştırarak hamurumuzu elde ediyoruz. Hamurun ele yapışıyor olması gerekiyor. Bu kıvam için tarifte verilen miktar benim yaptığımda kafi geldi. Hamurun üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açıyoruz (hamurumuz ele yapışan kıvamda olduğu için elinizi sıvı yağ ile yağlarsanız daha kolay şekil verebilirsiniz) ,hazırladığımız peynirli veya kıymalı harcı ortasına koyup kapatıyoruz, top şeklini veriyoruz. Top top poğaçalarımızı galeta ununa bulayıp tepsiye aralarında kabarma mesafesi olacak şekilde diziyoruz. 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktığında sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim,çok çok lezzetli bir tarif. Bu tarif ile tanışmama vesile olduğu için sevgili Özlem Sezen Yılmaz 'a teşekkürler... Tarifin orjinali için BURAYA bakabilirsiniz...


1 yorum:

  1. Kıymalı da çok güzel oluyor, içli köfteye benziyor üzerindeki galeta unuyla :) Ellerine sağlık fotoğrafta bile enfes gözüküyor. Bu arada asıl ben teşekkür ederim takipte olduğun için.
    Sevgiler

    YanıtlaSil