ETİPUF PASTA MALZEME LİSTESİ:
Keki İçin:
- 2 Yumurta
- 2 Çay Bardağı Şeker
- 2 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
- 2 Su Bardağı Un (kekin kıvamına göre arttırılabilir)
- 2-3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Cremeole
- 1 Paket Kremşanti
- 2,5 Su Bardağı Süt
YAPILIŞI:
İlk olarak kremasını hazırlıyorum. 1 paket cremeole, 1 paket kremşanti ve 2,5 su bardağı sütü mikser yardımıyla çırpıyorum, soğuması için buzdolabında bekletiyorum. Sıra keki hazırlamaya geldi. Yumurta ve şekeri çırpıyorum, diğer malzemeleri de ilave edip kek hamurunu karıştırıyorum. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip, kek hamurunu spatula yardımıyla döküyorum. 180-200 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyorum. Pişen keki soğuduktan sonra yuvarlak kurabiye kalıbıyla (bardak da kullanabilirsiniz) kesiyorum. Kekin artan parçalarını rondoda kırıntı haline getiriyorum. Kestiğim yuvarlak keklerin üzerine 1-2 kaşık krema koyup, kek kırıntısı ile üzerini kaplıyorum. Minik puf pastalar servise hazır, afiyet olsun...
bu pasta bir harika arkadaşım yapmıştı gerçekten çok lezzetli.
YanıtlaSilEvet,ben de çok severim. Tadıyla, sunumuyla gerçekten harika :))
Sil