25 Ocak 2014 Cumartesi

ELMALI TURTA


ELMALI TURTA MALZEME LİSTESİ:
HAMURU İÇİN:
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
  • 3 Elma Rendesi
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
İç harcı için malzemelerin tamamını bir tavada 10 dakika kadar pişirip hazırlıyoruz. Hazırladığımız iç harcını soğumaya bırakıp hamurunu hazırlıyoruz. Malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurun yarısını merdane yardımıyla açıp tart kalıbına yerleştiriyoruz. Üzerine hazırladığımız elmalı harcı döküyoruz ve eşit olarak dağıtıyoruz. Hamurun diğer yarısıyla üzerini kapatıyoruz.200 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız turtamız soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve servise hazır, afiyet olsun....

Ben turtanın üzerini hasır örgü şeklinde kapattım.


Dilerseniz kalan hamuru derin dondurucuda yarım saat kadar bekletip rendeleyerek elmalı turtanızın üzerini kaplayabilirsiniz.


Mutlu ve keyifli bir pazar günü dilerim sevgilerimle...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder