12 Ocak 2014 Pazar

IRMIK HELVASI



KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

MALZEME LISTESI:

  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 3/4 Su Bardağı Tereyağ
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3+1/2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Fincan Çam Fıstığı
Bir tencerede tereyağı hafifçe kızdırılır, içerisine fıstık ve irmik ilave edilir, kısık ateşte fıstıklar renk değiştirip irmiğin meyanesi gelinceye dek (yaklaşık 45 dk) kavrulur. Ayrı bir tencerede süt kaynatılır, kaynamış süt kavurduğumuz irmik tenceresine dökülür ve karıştırılır, şeker eklenir ve tekrar karıştırılır. Tencere ocaktan alınarak kapağı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır, arzu ederseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder