11 Aralık 2013 Çarşamba

BAYKUŞ KURABİYE


Baykuş Kurabiye Malzeme Listesi:
  • 250gr.tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • aldığı kadar un

Malzemelerin tamamını (kakao ve tarçın hariç) bir kabın içerisine alıp azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvamdaki kurabiye hamurumuzdan elma büyüklüğünde bir parça ayırıyoruz. Bu ayırdığımız parça (sade hamur) baykuşun gözleri için kullanılacak. Bir elmadan daha küçük bir parça daha ayırıyoruz ve kakao ile yoğuruyoruz (kakaolu hamur baykuşun gagası ve gözleri için kullanılacak). Kalan hamura tarçın ekliyor ve tekrar yoğuruyoruz. Tarçın karışımlı hamuru 0,5-1cm kalınlığında merdane yardımıyla açıyoruz.  Yuvarlak kurabiye kalıbı ya da bardak ile daireler kesiyoruz. Yuvarlak dairelerin üst kısmından yine kalıp yardımıyla oval bir parça kesiyoruz ve baykuşun kafasını oluşturmuş oluyoruz. Sade ve kakaolu hamurdan göz ve gagayı yapıp baykuşu tamamlıyoruz. 180° ısıya ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişiriliyor. Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. ayyy cok sirin olmuslar :) Ben bunlari yiyememki :)
    Size afiyet olsun, tarifi izninizle caldim en kisa zamanda denicem :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil